P13 SS+ LR AHS loppuhuipentuma 21.4.2024
LFT P12/P13Julkaistu: 21.04.2024 21.12

LFT P13 joukkue matkasi 21.4.2024 kaudenpäätökseen Nakkilan liikuntahalliin, missä pelattiin SS + LR alemman haastajasarjojen sarjaperusteinen loppuhuipentuma. Tähän loppuhuipentumaan pääsi Sisä-Suomesta kaksi ja Länsirannikolta kaksi sarjojen sarjataulukoiden perusteella.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa LFT kohtasi isäntäjoukkueen NTK Nakkilan. Tämä peli oli heti alkuun LFT:n osalta varovaista ja hiukan jännittynyttä ja tämä näkyikin ensimmäisessä erässä 0-4 tappiona. Toisessa erässä LFT:n ensimmäisen maalin maalasi #40 Alex Viitaniemi #20 Eemil Laatikaisen syötöstä. Toisen LFT maalin erän loppuun teki velipoika #67 Joel Viitaniemi #10 Miko Rajamäen syöttäessä. Vastustaja pääsi maalaamaan yhden maalin toiseen erään, tilanne siis 2-5. Kolmannessa erässä vastustaja teki vielä kaksi maalia ja LFT:n joukkue kaunisteli lukemia pelin lopussa #89 Miska Lehtirannan maalilla #9 Luka Heinosen syötöstä.
Tässä ottelussa vastustaja pelasi tiivistä noppa puolustusta, mikä olikin uusi asia LFT:n joukkueelle ja joukkueella oli selkeitä vaikeuksia päästä kentän läpi hyökkäyspäätyyn. Tämän pelin tappio tiesi suoraan tietä pronssipeliin.
Turnauksen toisessa ottelussa Salba –LeKi ratkottiin toinen finaalijoukkue sekä meidän pronssipelin vastustaja, tämä ottelu päättyi 3-4 LeKin hyväksi. LFT:n vastustaja pronssipelissä olisi siis Salba.

Tähän peliin lähdettäessä joukkueen fiilis olikin jo hiukan rennompi. Ottelu oli alkuun vastustajan hallinnassa ja pelikellon käydessä 6.22 oli vastustaja 0-2 voitolla. Puolitoista minuuttia myöhemmin sai LFT avausmaalin #20 Eemil Laatikaisen tehdessä #67 Joel Viitaniemen syöttäessä. Melkein perään 2-2 tasoitusmaali #17 Lenni Laukkasen vedosta. Vastustaja pääsi vielä ensimmäisen erän 10 minuutin kohdalla kuittaamaan pelin 2-3 tilanteeseen. Erätauko ja joukkuetta hereille. Toinen erä olikin LFT:n hallintaa ja näin tilanne 9-3 ennen kolmannen erän alkua. Kolmannessa erässä vastustaja oli terävoittänyt otettaan ja maaleja tulikin molempiin päätyihin kolmen osuman verran. LFT:n pisteet tässä ottelussa: #40 Alex Viitaniemi (2+3), #20 Eemil Laatikainen (3+1), #9 Luka Heinonen (3+0), #67 Joel Viitaniemi (1+2), #17 Lenni Laukkanen (2+0), #10 Miko Rajamäki (1+0), #3 Lenni Heinonen (1+0) #92 Ville Yli-Risku (0+2), #89 Miska Lehtiranta (0+2) ja #13 Niko Salonen (0+1). LFT:n maalissa tolppien välissä torjui Livian Ahtinen molempien pelien ajan.

Pelin jälkeen joukkueelle ripustettiin sarjakauden päätteeksi pronssimitalit kaulaan. Tästä alkoi kotimatka takaisin Lopen suuntaan. Molemmista otteluista kertyi joukkueelle paljon oppia mukaan sekä valmentajille pohdittavaa ja kehiteltävää joukkueen taktiikkakirjaan tulevia otteluita varten.