P12 SS+ LR haastajasarjojen avoin loppuhuipentuma 13.4.2024, Lastikka
LFT P12/P13Julkaistu: 14.04.2024 13.19

LFT P12 joukkueen sarjakauden päätös oteltiin 13.4.2024 Lastikassa SS + LR B-lohkon haastajasarjojen avoimessa loppuhuipentumassa Lastikassa

Lauantain 13.4. lopputurnaukseen osallistui viisi joukkuetta ja tiedossa oli neljä kahden erän peliä. Ensimmäisenä kohtasimme rakkaan naapurimme RSS Panthersin, heidän kanssa pelit ovat aina tiukkoja ja jännittäviä. Ensimmäisen erän jälkeen peli olikin tasapelitilanteessa 2-2, kahden erän ottelussa Panthers kuitenkin vei lopulta pelin tehden ottelun voittomaalin ajassa 26:45. LFT:n pisteet: #9 Luka Heinonen (1+0), #38 Teemu Kantanen (1+0) ja #28 Fanny Kuoppamäki (0+1).

Pelin jälkeen oli kolmen tunnin tauko, tankkausta ja ajatukset kohti seuraavaa peliä. Seuraavana meillä olikin vastassa Classic valkoisten joukkue. Heillä oli takanaan jo kaksi voittoa Panthers joukkueesta 3-6 ja Karhut white 9-8 joukkueesta. Meidän joukkue lähti peliin hiukan rennommin mielin ja suurin jännitys taisi olla jo takana. LFT –Classic ottelua oli kulunut 0:29 ja LFT:n joukkue maalasi jo ensimmäisen maalinsa. Tämä vapautti joukkuetta vielä enemmän ja joukkue pääsikin 3-0 johtoon ensimmäisen viiden minuutin aikana. Classic joukkueelle aikalisä ja pelin luonne kääntyikin hetkeksi. Toinen erä kuitenkin LFT:n hallitsemaa peliä ja lopputuloksena voitto 9-3. LFT:n pisteet: #67 Joel Viitaniemi (2+2), #99 Elias Aaltonen (2+1), #16 Heta Hänninen (1+1), #38 Teemu Kantanen (1+1), #2 Roni Uotila (1+0), #9 Luka Heinonen (1+0), ja #87 Vilho Pyhälammi (1+0).

Taas muutaman tunnin tauko ja kohti kolmatta peliä Karhut white – LFT. Levon jälkeen joukkue lähti vahvasti pelaamaan ottelua ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne LFT:lle 0-3. Toiseen erään vielä yksi maali ja ottelu LFT:lle lukemin 0-4. LFT:n pisteet: #38 Teemu Kantanen (1+1), #35 Alpo Kristo (1+0), #87 Vilho Pyhälammi (1+0), #99 Elias Aaltonen (1+0), #16 Heta Hänninen (0+1) ja #67 Joel Viitaniemi (0+1).

Tähän perään vielä turnauksen viimeinen ottelu KalvKe - LFT, vain pienen 10 minuutin tauon jälkeen. Kävimme hiukan hakemassa energiaa kopista ja taistelutahtoa viimeiseen peliin. Ottelussa paikalla lähes sata katsojaa ja tarkkaa tietoa pelin lopputuloksen merkityksestä emme kerinneet pohtimaan. Tarkoituksena lähteä pelaamaan omaa peliä pitkän päivän päätteeksi ja pyrkiä tekemään paras mahdollinen lopputulos. Ensimmäinen erä käyntiin ja tilanteessa 2:18 vastustaja oli 2-0 johdossa. Tässä oli valmennuksen paikka hiukan herätellä joukkuetta ja buustata suuntaa ylöspäin. Tilanteessa 3:52 kavennusmaali LFT:lle, vastustajalle rangaistus ajassa 6:35 ja tasoitusmaali 6:42. Nyt oltiin taas pelissä mukana ja tempo kohdillaan. Ensimmäinen erä LFT:lle 2-4. Toinen erä oli jännittävä ja oli pelattava aivan loppuun asti täysillä, vaikkakin olikin todella pitkä päivä takana. Ajassa 23:39 vastustaja pääsi 5-6 lukemiin ja LFT:n valmennuksella aikalisän paikka, joukkueen perusasiat oli taas saatava kuntoon. Loppusummerin soidessa ottelun loppulukematkuitenkin LFT:lle 5-7. LFT:n pisteet: #67 Joel Viitaniemi (5+0), #77 Sebastian Vuori (1+0) ja #87 Vilho Pyhälammi (1+0), #38 Teemu Kantanen (0+3), #2 Roni Uotila (0+2), #99 Elias Aaltonen (0+1).

Tästä alkoi odottelu ja jännittäminen, mitkä ovat turnauksen lopputulokset. RSS Panhters, Classic ja LFT kaikilla kuusi pistettä eli kolme voittoa ja yksi tappio. Seuraavana selvitettiin keskinäisten otteluiden tulokset ja lopulta vielä maalierojen vertailu. Samaan aikaan kaatunut tulospalvelu ja käsikirjanpidolla turnauksen läpikäyntiä. Jännittävät 10 minuuttia odoteltiin ja useamman tarkistuksen jälkeen lopulta tulokset julkistettiin. LFT voittajana, RSS Panthers toinen, Classic kolmas, KalvKe neljäs ja Karhut viidentenä. Ei muuta kuin palkintojen jakoon ja voittoa juhlimaan koko joukkueen voimin. Upea onnistuminen ja päätös kaudelle 2023-2024. Joukkue on onnistunut kasvamaan yhdessä, oppimaan yhdessä, käsittelemään erilaisia tunteita yhdessä ja ennen kaikkea pelaamaan yhdessä.